Martí Lázaro i Roser Español guanyen la XTERRA Comapedrosa Marathon

Guillem Solanas i Laura Orgué guanyadors de la Xterra Comapedrosa Vertical, puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra

En la Skyrace de 24 quilòmetres, triomf per a Fabián Venero i Laura Orgué. L’andorrà més destacat ha estat Ricard Tenza amb una cinquena posició en la Skyrace de 24 quilòmetres.

Principat d’Andorra, 21 de juliol de 2024. El matí del dissabte 20 de juliol, es va disputar, al poble d’Arinsal i al Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, la primera prova internacional de la Xterra Comapedrosa Vertical, puntuable també per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra. Els corredors que van estar presents a la línia de sortida van haver de completar 8 kilòmetres i 1.483 metres de desnivell positiu. El traçat, de pura muntanya andorrana, finalitzava al cim d’Andorra, al Pic del Comapedrosa, a 2.953 metres d’alçada.

En la categoria masculina, Guillem Solanas va estar el guanyador, completant els 8 kilòmetres en temps récord, 1h13’02”. El van acompanyar al podi Jose Bellido en un temps de 1h15’26” i l’andorrà i membre de l’equip nacional d’esquí de muntanya Marc Casanovas en un crono de 1h18’44”. Destacar que Casanovas va fer primer també en la categoria júnior.

En la categoria femenina, la resident catalana Laura Orgué va estar la guanyadora absoluta en un temps final de 1h32’59”. La segona classificada ha estat Rosa Maria Nieto en un crono de 1h37’58”. Ha completat el podi Cristina Vilarnau en 1h44’25”.

Aquest matí,  ha estat el torn de la XTERRA Comapedrosa Marathon. La carrera ha arrencat a les 7 del matí i més de 150 atletes han intentat desafiar els 36 km i 3.600 mestres de desnivell que tenia el traçat.

Martí Lázaro i Roser Español han estat els grans vencedors del Mountain Festival Comapedrosa. Els dos atletes s’han imposat en la carrera de muntanya de 36 quilòmetres i més de 3.000 metres de desnivell que s’ha disputat aquest diumenge. L’altra protagonista de la jornada ha estat Laura Orgué, que ha aconseguit dues victòries al llarg d’aquest cap de setmana.

El guanyador masculí de la XTERRA Comapedrosa Marathon ha estat Martí Lázaro amb un temps de 4h45:43.06 per davant deMarc Pinsach que ha entrat en segona posicióamb un temps de 4h51:04.75i de Marc Bernades, que ha entrat en tercera posició, en un temps de 4h52:40.71.

En la categoria femenina la guanyadora ha estat Roser Español amb un temps de 6h42:43.47 , seguida per Geòrgia Grobler i Claudia Gutiérrez.

La XTERRA Comapedrosa Skyrace, que complia la vintena edició, ha plantejat un repte tècnic i exigent de 24 quilòmetres. El guanyador en homes ha estat Fabián Venero amb un temps de 3.08:09. Jordi Alís i Marc Rota li han acompanyat en el podi en segona i tercera posició respectivament. En dones, Laura Orgué ha demostrat una impressionant fortalesa i domini en el Mountain Festival Comapedrosa 2024, ja que després de guanyar la Vertical Comapedrosa aquest dissabte, ha repetit victòria aquest diumenge en la Skyrace amb un temps de 4.14:46. El segon lloc li ho ha adjudicat Irati Azkargota i el tercer Ana Peydró. L’andorrà més destacat ha estat Ricard Tenza en cinquena posició.

Per acabar, en la distància més curta de 19 quilòmetres, el triomf ha estat per a Aymar Azpiroz i Martina Capdevila. Azpiroz ha estat l’únic a baixar de les dues hores.

El conjunt de proves ha superat els 2.000 dorsals i ha tornat a mostrar la fortalesa d’una de les curses de muntanya més reconegudes del país.